Hvordan lytter man til musik på TIDAL

Hvad er TIDAL?

TIDAL er det nyeste skud på stammen over musiktjenester som har til hensigt at gøre musik let tilgængelig for brugere af teknologiens apparater. TIDAL differentiere sig dog fra andre musikstreamingtjenester, ved at være ejet af en artist, nemlig Jay Z, og ikke af et firma.

TIDAL blev til, da Jay Z, fremlagde projektet foran sine venner, Kanye West, Rihanna og Daft Punk, som alle har stor indflydelse indenfor musikindustrien. De var alle med på idéen, og dermed blev TIDAL født.

tidal

Hvordan fungere TIDAL?

TIDAL har et utrolig brugervenlig interface, og er let og overskueligt at bruge. Dette gælder både når du besøger hjemmesiden, men også når du bruger TIDALs mobile app, som virker til både smartphones og tablets. Når du logger på, bliver du præsenteret for en masse playlister, som blandt andet er baseret på ens geografiske location, hvad man har lyttet til førhen, hvad der er tidens helt store hits, og meget mere. Du kan naturligvis også vælge at lytte til din egen playlist, som du nemt kan sætte sammen, og derefter gemme. Dermed har du altid din yndlingsmusik lige ved hånden, uanset hvilken platform du befinder dig på.

Hvor meget koster det at benytte TIDAL?

tidal2TIDAL-tjenesten kan købes via. deres hjemmeside, og kommer i forskellige abonnementstyper. Disse typer er blandt andet delt op i TIDAL Premium og TIDAL HiFi. I Danmark koster TIDAL Premium kr. 99 om måneden, og TIDAL HiFi koster kr. 199 om måneden. Forskellen på de to typer af abonnement er at HiFi abonnementet kommer med endnu bedre lydkvalitet. Med Premium streamer du sange ved 320 kbps, hvorimod du streamer ved 1411 kpbs med HiFi. Dermed opnås der en endnu bedre lydkvalitet, med HiFi abonnementet. Derudover er det også muligt at få rabat hvis man er studerende, eller hvis man har et familie abonnement.

Det er ligeledes muligt at få en 30 dages gratis prøveperiode, på musiktjenesten, for at se om den er noget for dig.

Der er dog værd at bemærke, at TIDAL sommetider er inkluderet i diverse mobilabonnementer, som teleselskaberne udbyder.

Derfor skal du benytte TIDAL

I bund og grund, tilbyder TIDAL langt henad vejen de samme ting som f.eks. Spotify og Apple Music. Alle tre platforme giver brugeren mulighed for at streame og lytte til musik. Men alligevel er der en række punkter hvor TIDAL differentiere sig fra sine konkurrenter. Dette gøres blandet andet ved følgende:

  • TIDAL giver højere royalties til sine artister for deres sange, i forhold til tjenester som Apple Music og Spotify. Dermed tjener artisterne mere, i en tid hvor musikbranchens indtjening falder og falder.
  • TIDAL promovere nye ”up-and-coming artister”, hvilket hjælper både artisterne med at komme frem på scenen, men hjælper samtidig også brugerne med at opdage disse artister.
  • TIDAL tilbyder, takket være Jay Z, eksklusiv musik fra kunstnere som Rihanna, Jack White, Beyoncé og Prince. Dette musik kan derfor kun høres på TIDALs platforme.
  • Du får unikke playlister, som er håndplukket af blandt andet Jay Z og Beyoncé. Dermed kan du få et indblik i hvad nogle af de største artister lytter til i dagligdagen.
  • Udover musik, tilbyder TIDAL også et bredt udvalg af musikvideoer og koncerter, som kan nydes på alle platforme.

Så har du lyst til at støtte artisterne, på samme måde som da man gik ned og købte en CD i musikforretningen, samt få adgang til en masse ekstraordinære features, er TIDAL helt sikkert tjenesten for dig.